Matematik

Hjælp til andengradsligning

08. september 2009 af christian0710 (Slettet)

Jeg vil lige vide om jeg er på rette spor :)

Opgave

I en retvinklet trekant er den ene katete 2 m længere end den anden katete, mens hypotenusen er 10m lang. bestem kateternes længde.

man skal vel bruge a^2+b^2=c^2  ?

Og så skal vi vel opstille en andengradsligning. det må så være x^2+(2x)^2 = 10

Er jeg på rette spor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2009 af JKaram (Slettet)

Næsten. Den er jo ikke to gange så lang, men to meter længere. Ligningen kommer til at se sådan her ud min ven:

x2+(x+2)2=100

Karam


Svar #2
08. september 2009 af christian0710 (Slettet)

ahh selvfølgelig ;)

mener du ikke = 10 og ikke 100??

Christian


Svar #3
08. september 2009 af christian0710 (Slettet)

og så har vi vel en kvadratsætning så det bliver

x2+x2+4+8x=10  ?


Svar #4
08. september 2009 af christian0710 (Slettet)

og så står jeg af :P


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2009 af JKaram (Slettet)

Nej jeg mener 100. 102=10*10=100, comprende?

x2+(x+2)2=100
x2+x2+4x+4=100
2x2+4x=96

Og den smider du bare ind i din løsningsformel for 2. gradsligning.

Karam


Svar #6
08. september 2009 af christian0710 (Slettet)

oui,  je comprends ;)

Ahh så dvs. vi  finder diskriminanten d og bruger -b-+kvadratrod af d/2*a?? til at udregne de 2 x'er?

jeg er lige ved at lærer om andengradsligninger, så er ikke helt sikker på formlerne endnu


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2009 af JKaram (Slettet)

Du finder ikke de to x'er, men kun x. Du har jo a=2, b=4 og c=-96 i den ligning der står deroppe, og det du finder er kun x.
D'accord?

Karam


Svar #8
10. september 2009 af christian0710 (Slettet)

Ja men så har vi jo også andengradsligninge x^2 +2x-96 = O 

og det eneste man kan gøre ved sådan en ligning er da at finde diskriminanten d og derefter hvis d>0 så er der to løsninger.  C'est pas vrai?


Svar #9
10. september 2009 af christian0710 (Slettet)

Yes!!  je comprends maintenant, c'est X = 6

og den anden katete = 6+2

merci beaucoup!


Skriv et svar til: Hjælp til andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.