Matematik

F''(x)=0

09. september 2009 af Anjajensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey

Jeg har ligningen F(x) = Ax^n/(t^n+x¨n)

(t= teta)

Jeg skal så finde løsningen for F''(X)=0 når n er større end 2

Jeg får F'(x)= Anx^(n-1)t^n / (t^n+x^n)^2

Derefter får jeg F''(x)= ant^n( (n-1)x^(n-2)(t^n+x^n)-x^(n-1)2nx^n-1) / (t^n+x^n)^4

Jeg kan godt se at det ene svar er x=0, men jeg skal løse de andet uden brug af graflommerenger, og kan simpelhen ikke gennemskue, hvordan jeg forkorter den her brøk nok til at jeg kan få et brugbart svar!

Håber på en eller anden vil hjælpe

På forhånd tak
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg kan ikke forstå din skrivemåde. Skal der stå Axn / (tn + xn). Hvis det er tilfældet, så bliver det langt og besværligt udtryk. Det første, du skal gøre, er at forkorte dit delresultat. Se vedhæftede fil


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nå den kommer her

Vedhæftet fil:math.doc

Svar #3
10. september 2009 af Anjajensen (Slettet)

Jeps udtykket var det!

Men jeg forstår ikke helt, hvorfor det bliver nemmere af den grund?


Skriv et svar til: F''(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.