Fysik

Gitterkonstant (bølger)

09. september 2009 af etplaura (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når man har et gitters gitterkonstant... Hvordan kan man så se/beregne antal streger pr. mm for det gitter?

Hvis jeg f.eks. har en gitterkonstant for et gitter på 9 * 10^-9 m.  Hvordan angiver jeg så antal streger pr. mm?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2009 af mathon

d = 9·10-9 m = 9*10-6 mm

antal streger pr mm: (1 mm)/(9*10-6 mm/streg) = 111.111 streger


Svar #2
09. september 2009 af etplaura (Slettet)

Tusind tak for dit svar :)


Skriv et svar til: Gitterkonstant (bølger)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.