Matematik

Tangenthældning

11. september 2009 af 215 (Slettet)

Når man har fundet tangenthældning til en 2. gradspolynomie, og gerne vil finde 2. gradspolonymiets toppunkt, skal man bare finde F'(0), men hvorfor 0, har ikke helt forstået hvorfor man skulle bruge nul.. er det fordi at toppunket har en hældning på 0.. ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2009 af peter lind

Lokale maksima og minima for en funktion f er karakteriseret ved at f''(x) = 0. Et toppunkt for et andetgradspolynomium er enten globalt minimum eller også globalt maksimum.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2009 af Isomorphician

Du skal ikke finde f'(0), du skal løse f'(x) = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2009 af kieslich (Slettet)

Og fordi tangenten til toppunktet har har hældning 0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2009 af mathon

f(x) = ax2 + bx + c

f '(x) = 2a·x + b
f '(xo) = 2a·xo + b = 0

hvoraf
xo = -(b/(2a))


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2009 af mathon

og

f(-(b/(2a))) = a(-(b/(2a)+(b/(2a))2 + (-d/(4a)) = -d/(4a)


Skriv et svar til: Tangenthældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.