Matematik

Hjælp til en logaritmefunktion

13. september 2009 af brugerslettet (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen :-D

Jeg sidder som sagt og øver mig til prøven, og jeg er igen gået i stå ved en logaritmeopgave, som lyder således:

Hvilke væksrate for en eksponentiel udvikling svarer til fordoblingskonstanten 20?

Hvilke fordoblingskonstant svarer til vækstraten 7,5 %

Jeg tror man skal bruge formlen: e^k - 1? passer det?

På forhånd tak! :-D


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. september 2009 af mathon

Hvilken væksrate for en eksponentiel udvikling svarer til fordoblingskonstanten 20?

a = 21/20 = 20,05

Hvilken fordoblingskonstant svarer til vækstraten 7,5 %?
1,075X2 = 2

log(1,075)·X2 = log(2)

X2 = log(2)/log(1,075)


Svar #2
13. september 2009 af brugerslettet (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :-D


Skriv et svar til: Hjælp til en logaritmefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.