Matematik

Hjælp! Funktioner/Skæringspunkt

14. september 2009 af AaaLll (Slettet)

Hej Alle.

Jeg sidder midt i en sitution, hvor jeg har brug for hurtig hjælp!!!!

Opgave:
Der er givet 3 funktioner:
f(x) = -x +5
g(x) = 2x - 7
h(x) = ½x -1
Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem graferne for
a) f(x) og g(x)
b) g(x) og h(x)
c) f(x) og h(x)

 

Håber nogen kan hjælpe.
På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2009 af Isomorphician

Fremgangsmåde:

Sæt den ene funktion lig den anden, og løs mht. x.

Den fundne x-værdi indsættes i én af de to oprindelige funktioner og y-værdien findes.

Så har du fundet både x- og y-værdien til skæringspunktet.


Skriv et svar til: Hjælp! Funktioner/Skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.