Kemi

kemi

14. september 2009 af teamårhus (Slettet)

Hej sidder med denne opgave og er lidt forvirret!.

I en beholder findes en gas, som kan være enten methan, CH4(g), eller ethan, C2H6(g).
For at undersøge hvilken gas der er tale om, foretager man en analyse.
Analysen viser, at 13,81 g af gassen fylder 11,4 L ved temperaturen 30 °C og trykket 1,015 bar.

a) Beregn gassens molare masse.

b) Hvilken af de to nævnte gasser er der tale om?

Har regnet opgave a)

på forhånd tak!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2009 af JKaram (Slettet)

Hvis du har fundet den molare masse af stoffet har du gjort det samme jo. Du mangler blot at udregne den molare masse for ethan og methan, og finde ud af hvilken en der passer med din ukendte gas.

Karam


Svar #2
14. september 2009 af teamårhus (Slettet)

jeg forstår ikke hvad du mener.

Jeg har regnet molar masse for ethan og methan.

Hvad skal jeg derefter gøre for at finde hvilke stof det er


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2009 af JKaram (Slettet)

Du ved hvor meget gassenfylder. Altså hvor meget tretten og noget gram fylder, 11 komma noget litter. Lav så det om til molarmasse. Det er det opgave 1 går ud på. Så har du ikke lavet den amigo.

Karam


Svar #4
14. september 2009 af teamårhus (Slettet)

ok, ved at finde molarmassen af stoffet så kan jeg ved hjælp af resultatet finde ud af hvilket af de to stoffer det er?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2009 af mathon

n = p*V/(R*T) = (1,015 bar)•(11,4 L)/((0,083145 bar·L)/(mol·K))•((273,15+30) K)) = 0,459068 mol

M = m/n = (13,81 g)/(0,459068 mol) = 30,0827 g/mol

M(CH4) = ca. 16 g/mol

M(C2H6) = ca. 30 g/mol


Svar #6
15. september 2009 af teamårhus (Slettet)

tak.

jeg har fundet ud af at man skal bruge idealgasligningen, men forstår ikke lige hvad du har skrevet.

(1,015 bar)•(11,4 L)/((0,083145 bar·L)/(mol·K))•((273,15+30) K)) = 0,459068 mol
 

Specielt ikke. ((0,083145 bar·L)/(mol·K))•((273,15+30) K))


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2009 af mathon

R = 8,31450 J/(mol·K) = 8,31450 Pa·m3/(mol·K) = 0,083145 bar·L/(mol·K)


Skriv et svar til: kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.