Matematik

beregn ligningen

14. september 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal beregne ligningen 2sin2(x) + 3 sin(x) -2 = 0

Jeg har ved at stille det op som en ´2. grads ligning kommet frem til at sin(x) = ½ og sin(x) = -2

Men hvordan komme jeg så videre?

Jeg ville bruge sinus grundligning hvor jeg blot skal tage X1 = sin-1 af ½ og -2,.

Men jeg kan jo ikke tage den af -2 og når jeg taster ½ ind på lommeregneren siger den 30?

Mit resultat skulle gerne blive phi /6 + p2 phi og det andet skulle blive 5 phi/6 + p 2 phi

Hvordan kommer jeg frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2009 af peter lind

Du finder at sin(x)= ½ eller(matematisk eller) sin(x) =-2 Da sin(x) aldrig kan blive -2 giver det sidste ikke anledning til nogen løsninger, Det resultat du har slået op er i grader mens facitlisten er i radianer. Principielt er det lige rigtigt begge dele.  Sinus funktionen er periodisk med 360 grader eller 2π i radianer, hvorfor et vilkårligt multiplum af disse størrelser langt til også er en løsning. Er v en løsning er 180-v eller π-v det også.


Svar #2
14. september 2009 af Rina68 (Slettet)

Tak.
ja jeg kan se at jeg ikke fik stillet den over på rad.


Skriv et svar til: beregn ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.