Matematik

diff. regning haster

15. september 2009 af annepeter (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogle der kan hjælpe ? 

funktionen f er bestemt ved f(x) = ln(x^2-8). Angiv derefter en lignign for de(n) tangent(er) til grafen for f, hvis røringspunkt har y-koordinat 0.

På forhånd tak :)  


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af JKaram (Slettet)

Sæt linjens ligning (som du har fundet ved hjælp fra os i en 2. opgave). Indsæt y=0 og løs ligning.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2009 af Lawetz (Slettet)

f (x) = ln(x2-8) <=> f '(x) = 1/(x2-8)

f '(x) er funktionen for enhver tangent til x værdi.

Nu har du en ligning, hvor f '(x) = 0

f '(x) = 1/(x2-8) = 0 <=> x2 = 8 => x = ±√8

Tror jeg........


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2009 af JKaram (Slettet)

Den første sætning passer ikke. Man kan ikke sætte ensbetydende med, der peger begge veje når man differentierer.

Karam


Svar #4
15. september 2009 af annepeter (Slettet)

 men ellers passer den ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2009 af mathon

ikke helt

se på f '(x)!

og sammenlign med
#4 i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=732300


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2009 af JKaram (Slettet)

Nemlig. It is not correct.

Karam


Skriv et svar til: diff. regning haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.