Matematik

Hjæææælp !

15. september 2009 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

KAN IKKE FINDE UD AF AT LAVE DENNE HER OPGAVE, HÅBER NOGEN VIL HJÆLPE MIG.

Et stilladsfirma udlejer blandt andet store stiger. Firmaet har stiger med følgende længder:
6,8 m 7,1 m 7,4 m 7,7 m 8,0 m
For at stigen kan stå sikkert anbefaler firmaet, at forholdet mellem stigens længde, l og afstanden til væggen, a, bør være 4, det vil sige at
= 4
En kunde skal male sit hus, hvilket kræver en stige, der kan række 7,2 m op, lodret målt. Hvilken stige skal kunden leje, hvis det skal være den kortest mulige stige?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af MN-P (Slettet)

Tegn en skitse og sæt mål på den.

lodret 7,2 m

vandret afstand til muren x

forhold l/a = 4

skrå stigelængde 4x

phytagoras

7,2² + x² = (4x)²


Skriv et svar til: Hjæææælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.