Matematik

- tangentligninger

15. september 2009 af Yow! (Slettet)

hvis man skal finde tangentligninger til en funktion.....er det så ligemeget hvor punkterne(x,y) ligger??

kan man f.eks. godt bruge lokale ekstrema punkter til at finde tangnetligninger????


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2009 af bQnne (Slettet)

 Ja. Du finder jo tangentligningen ud fra en x, og dens tilhørende y værdi.

p(x) = f '(x0)*(x-xo)+f (x0) 

f '(x0) = det tal du får ved at sætte x0 ind i stedet for x, i din differentierede funktion f(x).

f (x0) = y-koordinat


Svar #2
15. september 2009 af Yow! (Slettet)

ja....er godt klar over hvordan man finder y-værdierne.... =)

tak for det hurtige svar bQonne ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2009 af JKaram (Slettet)

Søg søg søg - jeg tror personligt jeg har svaret på det 0,001 % af de gange der er blevet spurgt og jeg har svaret 5 gange. Det giver ret mange gange mi amigo ;-)

Karam


Skriv et svar til: - tangentligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.