Fysik
Bølger
30. december 2004 af
Nila (Slettet)
Hejsa.
Jeg går i 2.g og har fysik på b.
Det vil være mig en stor hjælp hvis i gad hjælpe mig med 2 afleveringsopgaver.
Jeg har læst på opgaverne flere gange,og kan overhovedet ikke få det til at hænge sammen..
Det vil være en meget stor hjælp, hvis i gad hjælpe mig..
Opgaverne lyder:
Opgave 2 Krabbetågen
Krabbetågen, som kan ses med et lille teleskop, er resultatet af en supernovaeksplosion. Alle dele af tågen bevæger sig, som figuren viser, væk fra eksplosionscentret med samme fart. Et hydrogenatom i hvile udsender rødt lys med frekvensen ƒ = 4,568*1014 Hz
Frekvensen af det røde lys fra hydrogen i krabbetågen, som iagttages på jorden langs sigtelinien JK(se figuren) er ƒ´ = 4,568*1014 Hz
Der kan ses bort fra, at jorden bevæger sig i forhold til krabbetågens centrum.
• Bestem den fart, hvormed Krabbetågen udvider sig.
Vinklen Ө, hvorunder Krabbetågen ses fra jorden, måles i dag til at være Ө= 0,083º. Den supernovaeksplosion, som frembragte Krabbetågen, blev observeret af kinesiske astronomer i 1054. Man kan regne med, at Krabbetågen siden da har udvidet sig med konstant fart
• Bestem afstanden fra jorden til Krabbetågen.
Opgave 6 - Fjernt stormvejr.
Oceanbølger bevæger sig med farten
ν = √(g ∙ λ / 8 ∙ π)
Hvor λ er bølgelængden, og g er tyngdeaccelerationen.
En storm har dannet bølger med alle mulige bølgelængder. På en fiskekutter et godt stykke væk fra stormvejret observerer man efter et godt stykke tid, at fiskekutteren gynger med perioden T= 16,0s. Ti timer senere observerer man, at fiskekutteren gynger med perioden T´= 7,2s
• Hvor langt væk fra stormvejret befinder fiskekutteren sig.
På forhånd tak.
Der var en figur, men det var ikke muligt for mig at sætte det ind..
Hvordan sætter jeg det ind??
Med venlig hilsen Nila
Jeg går i 2.g og har fysik på b.
Det vil være mig en stor hjælp hvis i gad hjælpe mig med 2 afleveringsopgaver.
Jeg har læst på opgaverne flere gange,og kan overhovedet ikke få det til at hænge sammen..
Det vil være en meget stor hjælp, hvis i gad hjælpe mig..
Opgaverne lyder:
Opgave 2 Krabbetågen
Krabbetågen, som kan ses med et lille teleskop, er resultatet af en supernovaeksplosion. Alle dele af tågen bevæger sig, som figuren viser, væk fra eksplosionscentret med samme fart. Et hydrogenatom i hvile udsender rødt lys med frekvensen ƒ = 4,568*1014 Hz
Frekvensen af det røde lys fra hydrogen i krabbetågen, som iagttages på jorden langs sigtelinien JK(se figuren) er ƒ´ = 4,568*1014 Hz
Der kan ses bort fra, at jorden bevæger sig i forhold til krabbetågens centrum.
• Bestem den fart, hvormed Krabbetågen udvider sig.
Vinklen Ө, hvorunder Krabbetågen ses fra jorden, måles i dag til at være Ө= 0,083º. Den supernovaeksplosion, som frembragte Krabbetågen, blev observeret af kinesiske astronomer i 1054. Man kan regne med, at Krabbetågen siden da har udvidet sig med konstant fart
• Bestem afstanden fra jorden til Krabbetågen.
Opgave 6 - Fjernt stormvejr.
Oceanbølger bevæger sig med farten
ν = √(g ∙ λ / 8 ∙ π)
Hvor λ er bølgelængden, og g er tyngdeaccelerationen.
En storm har dannet bølger med alle mulige bølgelængder. På en fiskekutter et godt stykke væk fra stormvejret observerer man efter et godt stykke tid, at fiskekutteren gynger med perioden T= 16,0s. Ti timer senere observerer man, at fiskekutteren gynger med perioden T´= 7,2s
• Hvor langt væk fra stormvejret befinder fiskekutteren sig.
På forhånd tak.
Der var en figur, men det var ikke muligt for mig at sætte det ind..
Hvordan sætter jeg det ind??
Med venlig hilsen Nila
Svar #1
30. december 2004 af Duffy
Rent volapyk med de der xxx;????
Det må du kunne skrive anderledes.
Duffy
Det må du kunne skrive anderledes.
Duffy
Svar #2
02. januar 2005 af Nila (Slettet)
Det må du undskylde....
Det var nogen tegn, som var muligt at skrive inde på microsoft word..
Håber det er mere overskueligt nu..
Opgaverne lyder:
Opgave 2 Krabbetågen
Krabbetågen, som kan ses med et lille teleskop, er resultatet af en supernovaeksplosion. Alle dele af tågen bevæger sig, som figuren viser, væk fra eksplosionscentret med samme fart. Et hydrogenatom i hvile udsender rødt lys med frekvensen ƒ = 4,568*1014 Hz
Frekvensen af det røde lys fra hydrogen i krabbetågen, som iagttages på jorden langs sigtelinien JK(se figuren) er ƒ´ = 4,568*1014 Hz
Der kan ses bort fra, at jorden bevæger sig i forhold til krabbetågens centrum.
• Bestem den fart, hvormed Krabbetågen udvider sig.
Vinklen Q, hvorunder Krabbetågen ses fra jorden, måles i dag til at være Q=0,083º. Den supernovaeksplosion, som frembragte Krabbetågen, blev observeret af kinesiske astronomer i 1054. Man kan regne med, at Krabbetågen siden da har udvidet sig med konstant fart
• Bestem afstanden fra jorden til Krabbetågen.
Opgave 6 - Fjernt stormvejr.
Oceanbølger bevæger sig med farten
v=kvadratroden af(g*lamda/8*PI)
Hvor lamda er bølgelængden, og g er tyngdeaccelerationen.
En storm har dannet bølger med alle mulige bølgelængder. På en fiskekutter et godt stykke væk fra stormvejret observerer man efter et godt stykke tid, at fiskekutteren gynger med perioden T= 16,0s. Ti timer senere observerer man, at fiskekutteren gynger med perioden T´= 7,2s
• Hvor langt væk fra stormvejret befinder fiskekutteren sig.
På forhånd tak.
Der var en figur, men det var ikke muligt for mig at sætte det ind..
Hvordan sætter jeg det ind??
Med venlig hilsen Nila
Det var nogen tegn, som var muligt at skrive inde på microsoft word..
Håber det er mere overskueligt nu..
Opgaverne lyder:
Opgave 2 Krabbetågen
Krabbetågen, som kan ses med et lille teleskop, er resultatet af en supernovaeksplosion. Alle dele af tågen bevæger sig, som figuren viser, væk fra eksplosionscentret med samme fart. Et hydrogenatom i hvile udsender rødt lys med frekvensen ƒ = 4,568*1014 Hz
Frekvensen af det røde lys fra hydrogen i krabbetågen, som iagttages på jorden langs sigtelinien JK(se figuren) er ƒ´ = 4,568*1014 Hz
Der kan ses bort fra, at jorden bevæger sig i forhold til krabbetågens centrum.
• Bestem den fart, hvormed Krabbetågen udvider sig.
Vinklen Q, hvorunder Krabbetågen ses fra jorden, måles i dag til at være Q=0,083º. Den supernovaeksplosion, som frembragte Krabbetågen, blev observeret af kinesiske astronomer i 1054. Man kan regne med, at Krabbetågen siden da har udvidet sig med konstant fart
• Bestem afstanden fra jorden til Krabbetågen.
Opgave 6 - Fjernt stormvejr.
Oceanbølger bevæger sig med farten
v=kvadratroden af(g*lamda/8*PI)
Hvor lamda er bølgelængden, og g er tyngdeaccelerationen.
En storm har dannet bølger med alle mulige bølgelængder. På en fiskekutter et godt stykke væk fra stormvejret observerer man efter et godt stykke tid, at fiskekutteren gynger med perioden T= 16,0s. Ti timer senere observerer man, at fiskekutteren gynger med perioden T´= 7,2s
• Hvor langt væk fra stormvejret befinder fiskekutteren sig.
På forhånd tak.
Der var en figur, men det var ikke muligt for mig at sætte det ind..
Hvordan sætter jeg det ind??
Med venlig hilsen Nila
Skriv et svar til: Bølger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
