Matematik

Bestem u. hjæ.mid. lign. for tang. til grafen for f(x)

15. september 2009 af Ihertzum (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad gør jeg?:

"Bestem uden hjælpemidler en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P:

f(x) = 2x2 -5, P(2,3)

f(x) = √x , P(9,3)

f(x) = 1/x , P(2,f(2))

f(x) = x4-2/x , P(1,f(1))"


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af 215 (Slettet)

 ok.. for andengrads polynomier er f'(x) = 2ax + b
for kvadratsætninger er der f'(x) = 1/ 2 * kvadratrod(x)


Skriv et svar til: Bestem u. hjæ.mid. lign. for tang. til grafen for f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.