Matematik

hjælp til trigonometri

15. september 2009 af flying-bird (Slettet)

Hay alle, sidder og skal til at regne med lidt trigonometri og er gået i stå.

Opgaven lyder : Bestem Vinkel C  og arealet af trekant ABC

når <B = 34* b= 172 c = 258

Hvordan skal jeg regne det ud?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af 215 (Slettet)

 hvordan ser trekanten ud ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2009 af mathon

der er to løsninger:


Svar #3
15. september 2009 af flying-bird (Slettet)

C er stump


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2009 af mathon

sin(V) = sin(180°-V) = 258*sin(34°)/172

hvor den stumpe vinkel for C  vælges

a = b*cos(C) + c*cos(B) = 172*cos(C) + 258*cos(34°)

............

eller

a/sin(B+C) = b/sin(B)

a = sin(34°+C)*172/sin(34°)                   da A = 180°-(B+C)
                                                           sin(A) = sin (180°-(B+C)) = sin(B+C)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2009 af 215 (Slettet)

 du skal først beregne side a, ved hjælp af

cosinus relationer

derefter beregne Vinkel C med cosinusrelationer


 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2009 af 215 (Slettet)

for beregne side a skal du bruge

b^2 = a^2+ c^2 - 2*a*c * Cos(b) , og isolere a 


Svar #7
15. september 2009 af flying-bird (Slettet)

jeg kan jo ikke beregne a når jeg ikke har vinkel B eller vinkel A ? undskyld min dumme kommentar men er ikke særlig god til det her


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2009 af 215 (Slettet)

Du kender både b c og Vinkel B, du kender ikke a, den skal du bare isolere 


Svar #9
15. september 2009 af flying-bird (Slettet)

hvordan gør man det? kan du ikke skrive hvad for en formel man skal bruge og hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. september 2009 af mathon

#4

sin(V) = sin(180°-V) = 258*sin(34°)/172

hvor den stumpe vinkel for C  vælges

V = sin-1(258*sin(34°)/172) = 57,01°
dvs
C = 180°-57,01° = 122,99°
 

a = b*cos(C) + c*cos(B) = 172*cos(122,99°) + 258*cos(34°) = 120,25

A = 180° - (34°+122,99°) = 23,01°


Svar #11
15. september 2009 af flying-bird (Slettet)

Tak for en meget overskueligt besvarelse Mathon men formlen du har benyttet til at beregne vinkel C er mig ikke bekendt.

men tror du, at du kan forklare mig hvordan jeg kan finde side a til at starte med, for så vil jeg nemlig bruge cosinus relationen til at finde vinkel C.

hvordan isolere man noget? f.eks som 215 skriver :

"for beregne side a skal du bruge

b^2 = a^2+ c^2 - 2*a*c * Cos(b) , og isolere a "

hvordan gør man det rent praksis?

er virkelig glad for at der nogen der har tid til at hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. september 2009 af 215 (Slettet)

det kan du gøre på calc... e


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. september 2009 af 215 (Slettet)

 grafregner /nspire hvis det den du bruger


Svar #14
15. september 2009 af flying-bird (Slettet)

jeg må indrømme at jeg er helt lost lige nu. 215 er du ikke søde og skrive det trin til trin med hvordan jeg skal gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. september 2009 af 215 (Slettet)

 hvilken lommeregner bruger du ?


Svar #16
15. september 2009 af flying-bird (Slettet)

jeg bruger Ti-89


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. september 2009 af 215 (Slettet)

 solve bare a


Svar #18
15. september 2009 af flying-bird (Slettet)

ok mange tak for jeres hjælp :) det er virkelig sødt af jer og brug tid på at hjælpe, sig endeligt til hvis is sku brug noget hjælp til et andet fag, som samfundsfag, engelsk eller dansk. ;)


Skriv et svar til: hjælp til trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.