Matematik

Ligning brøk

15. september 2009 af hullaballa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan vil i regne den her ud? Og hvordan vil i stille mellemregningerne op:

           2

1 +    ----     =     4

          3x


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2009 af Miquel (Slettet)

Start med at gange 3x på begge sider af lighedstegnet

Så kommer der til at stå

1+2 = 4 · 3x

hvilket er det samme som

3 = 12 x

x findes herefter ved at dele med 12 på begge sider af lighedstegnet

3/12 = x

0,25 = x


Svar #2
15. september 2009 af hullaballa (Slettet)

Mange tak for hjælpen. Tror jeg er ved at forstå det nu.


Ved du noget om det her:
"Bestem regneforskrifterne for de lineære funktioner f og g, hvis graf henholdsvis går gennem
punkterne"


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2009 af Isomorphician

Alle leddene på begge sider skal ganges med 3x, for x ≠ 0:

3x(1 + (2/3x)) = 3x*4

3x + 2 = 12x

2 = 9x

2/9 = x


Svar #4
15. september 2009 af hullaballa (Slettet)

1. (-2, 5) og (3, 3)
2. (1, -2) og (6, 1)
Ligger punktet (5 ; 4,25) på f og g?
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2009 af 215 (Slettet)

 Iso's er rigtig... 


Svar #6
15. september 2009 af hullaballa (Slettet)

Tak. :)

Ved du noget om den næste opgave?

Bestem regneforskrifterne for de lineære funktioner f og g, hvis graf henholdsvis går gennem
punkterne
1. (-2, 5) og (3, 3)
2. (1, -2) og (6, 1)
Ligger punktet (5 ; 4,25) på f og g?
 


Skriv et svar til: Ligning brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.