Matematik

Potenstal regning. kvadratrod

16. september 2009 af wes2 - Niveau: 8. klasse

Har fået nogle opg: i må godt skrive svarene, men please ikke skriv kun svarene, vil vide hvordan man gør, ellers er det lidt umuligt at lave de andre opgaver, hvis jeg kun får svarene. : -)    tak     Niveau: 8 klasse

Omskriv decimaltallene til potens af 10.

0,0005: der har jeg skrevet 10-4 som svar er det rigtigt ? Hvis ikke hvordan gør jeg så ?

0,00055 hvordan omskriver jeg det til potens af 10?

0,0000401 hvordan omskriver jeg det til potens af 10?

En anden opg lyder: Omsæt: 350dm3 _______=m3 Hvordan gør jeg det ? hvor mange m er 1 dm?

den næste opgave har jeg ingen ide om hvordan jeg skal løse:

Udregn Kubikroden af: A.125

                                          C. -64

                                         D. 1000000

Omskriv til Decimaltal med 2 decimaler.

A. 4√8=___

B. √29=___

C. √56 =___      ved ikke om det her tegn er det rigtige: √ men jeg har ment det som et ''kvadratrodstegn''

Ny opg:

syntes selv opgaven lyder lidt underlig, men har skrevet her som nøjagtigt bogen skriver det.
 

Sæt uden for kvadratrodstegnet, Fx √8=√4 * √2 = 2√2 

A. √12=

B. √50=

C. √192=

D. √175

E.√200


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2009 af JKaram (Slettet)

Det første først. Prøv at skriv 10-4 på din lommeregner, og se hvad der sker.

Karam


Svar #2
16. september 2009 af wes2

Det kan den ikke, det meste af det skal også laves uden lommeregner,


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2009 af JKaram (Slettet)

Okay. Så spørger jeg så.
10-4=1/104 kan det give noget med 5

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2009 af LeCattez (Slettet)

1) 100 giver 1. Derefter er det rimeligt nemt, da du egentlig bare rykker kommaet til højre eller venstre alt efter om det der er opløftet står som positivt eller negativt.

104 -> 1,00000 = 10.000,00. Der kan du se at kommaet er blevet rykket fra 1 til 10000. Det samme kan du gøre negativt ved at 10-4 -> 000001,0 = 0,0001

For at få det til at blive 0,0005, kan du jo selv rode lidt med :)

2) 1 m3 = 1000 kubikdecimeter (dm3)

3) 3√125 @ 1251/3 -> Et tal *3

For eksempel -> 91/3 Der står en tredjedel af 9, hvilket selvfølgelig er 3. 3*3 giver 9.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2009 af mathon

0,00055 = 55/105 = 55·10-5 = 5,5*10-4

............

1 dm3 = 10-3 m3

............

A. √12 = √(22·3)

B. √50 = √(52·2)

C. √192 = √(82·3)

D. √175 = √(52·7)

E.√20 = √(22·5)


Svar #6
16. september 2009 af wes2

Tak alle indtil videre


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2009 af LeCattez (Slettet)

Sæt uden for kvadratrodstegnet, Fx √8=√4 * √2 = 2*√2

Det eneste der er i det, er at √8 giver det samme som hvis du tager √2 og ganger det med 2. Deraf er noget af det sat uden for kvadratroden. (omskrevet, men giver det samme)

Opgave A) √12 kan også skrives som √4*√3 eller 2*√3

Håber det kan bruges og du får lavet det ;)

Hygge.


Svar #8
16. september 2009 af wes2

Tak : ) hold da op hvor får jeg mange svar dejeligt : )


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2009 af mathon

Kubikroden af:
A.  3√(125) = 3√(53)

C.   3√(-64) = 3√((-4)3)

D.   3√(1000000) = 3√(1003)

................

men
lærer du noget af svarene
eller
er det blot en forøvelse til utiltalende copy-past?


Svar #10
16. september 2009 af wes2

Skriver ikke bare svarene ned. hvis i ikke viser hvordan man gør, prøver jeg bare at finde en sammenhæng


Svar #11
16. september 2009 af wes2

Forresten kan du ikke lige uddybe hvordan du gør ? det med kubikrod


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. september 2009 af mathon

hvad er du i tvivl om?


Svar #13
16. september 2009 af wes2

Forstår ikke helt det du har skrevet

Kubikroden af:
A. 3√(125) = 3√(53)

C. 3√(-64) = 3√((-4)3)

D. 3√(1000000) = 3√(1003)
 


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. september 2009 af mathon

125 = 5·5·5 = 53

-64 = (-4)·(-4)·(-4) = (-4)3


Svar #15
16. september 2009 af wes2

forstår det ikke helt endnu, du behøves ikke skrive mere til kubikrod ;D : ) prøver at finde ud af det, ud  fra det du har skrevet : )


Skriv et svar til: Potenstal regning. kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.