Matematik

reducere hjælp!!!!

16. september 2009 af lhelene (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej, jeg har virkelig brug for hjælp, jeg ved overhovedet ikke hvordan man reducere, kan intet huske.

nogle som kan forklare mig hvordan jeg regner den her ud:

(2x - 1)^2 - (2x- 1)(2x+1) = ?


- tusind tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2009 af Rina68 (Slettet)

Du ganger først denne :(2x - 1)^2
Her får du 4x-2.

Så ser du på denne: (2x- 1)(2x+1) Her skal du gange med begge led, dvs (2x *2x) og så de (2x * +1) Herefter ganger du så -1 med de 2x og til sidst -1*1

Dvs at du får :4x-2 -(4x2 +2x)-(-2x-1)

Den kan så reduceres til:

8x-1-4x2

Sådan ville jeg nok gøre det. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2009 af kieslich (Slettet)


(2x - 1)^2 = (2x)2 + 11 -2x*1 = 4x2 +1 - 2x

- (2x- 1)(2x+1) = -(  (2x)2 -12  ) = -4x2 +1     læg sammen


Skriv et svar til: reducere hjælp!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.