Matematik

differentialkvotienten hjælp opg

16. september 2009 af klogeåge004 (Slettet)

hej

jeg kan ikke finde ud af den her opgave

bestem uden hjælpemilder differentialkvotienten:

a) f(x)=(3/x) +x2 (udnyt, at (3/x) = 3*(1/x))

b) f(x)=(4/x)-(x2/5)

håber nogle kan hjælpe mig


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2009 af Humannoname (Slettet)

Omskriv og brug ledvis differentiation.

Udnyt i opgave a at:

[1/x]' = -1/x^2

regn [3*1/x+x^2]'

Opgave b. Ledvis integration, brug at:

4/x=4*1/x og x^2/5=1/5*x^2

Regn [4*1/x-1/5*x^2]'

Vh. HN


Skriv et svar til: differentialkvotienten hjælp opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.