Fysik

Viskositet

18. september 2009 af ceciliehjerrild (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej..

Jeg har fået stillet en opgave hvor jeg skal vise hvordan jeg kommer fra F(gnid)=π*η*r*v til

((2/9)*g*(ρ(kugle)-ρ(væske)))/η.

Nogen der kan hjælpe mig???

Ved hvordan jeg kommer frem til:

mg/v=6*π*η*r+ρVg

Men ved ikke om det er rigtigt eller forkert. Og hvis det er rigtigt hvordan kommer jeg så videre??

---Cecilie Hjerrild


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2009 af Lurch (Slettet)

Hvad er det du ønsker at finde? Den resulternde kraft, acceleration, hastighed?


Svar #2
18. september 2009 af ceciliehjerrild (Slettet)

skal bevise hvordan jeg kommer fra den første formel til den anden.


Svar #3
18. september 2009 af ceciliehjerrild (Slettet)

Altså jeg skal bare vise hvordan F(gnid)=π*η*r*v og v=((2/9)*g*(ρ(kugle)-ρ(væske)))/η bliver lig hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2009 af Lurch (Slettet)

Der må mangle noget. Er det en kugle der falder gennem en væske du kigger på? F(gnid) er ikke lig den anden formel du skriver, skriv hele opgaven fra start til slut hvis vi skal kunne hjælpe.

Det ligner at du skal finde den maksimale hastighed kuglen kan opnå, dvs F(res)=0. Den resulterende kraft må være noget lignende

F(res) = F(tyngde) - F(opdrift) - F(gnid)


Svar #5
18. september 2009 af ceciliehjerrild (Slettet)

Det handler om en kugle der falder igennem glycerin. Vi har lavet en forsøg hvir vi h ar brugt det sidste formel til at regne viskositeten ud.

Kan ikke sige så meget mere end jeg har sagt.. :S

Har vedhæftet forsøgsvejledningen hvis det giver bedre mening så??

Vedhæftet fil:væskers_viskositet.docx

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2009 af kieslich (Slettet)

Fres = Ft - Fop - Fg = 0N   <=>  Ft  =  Fop + Fg   <=>  m*g  =  V*ρv*g + Fg         V = volumen af kuglen = 4/3*π*r3 

<=>  ρk*4/3*π*r3*g  =  4/3*π*r3v*g + Fg  <=>  4/3*π*r3*(ρk - ρv)*g  = Fg  = 6*π*η*r*v    Stokes lov  v = hastigheden

<=>  2/9*(ρk - ρv)*g / η  = v/r2      Hvad du så end skal bruge det til.


Svar #7
19. september 2009 af ceciliehjerrild (Slettet)

Mange tak for hjælpen..:)


Skriv et svar til: Viskositet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.