Fysik

Omregning af volt

18. september 2009 af marieliv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle glade fysikere :)

Jeg sidder og kæmper med en fysikopgave, hvor jeg skal udregne et spændingsfald. Vi fik givet en formel vi kunne sætte ind i, og dereudfra finde resultatet. Men dette indebærer at vi omregner enhederne til volt, og dét er jeg åbenbart ikke i stand til.

½ * me* v2 = - e * U

Så satte jeg værdierne ind, og isolerede U, spændingsforskellen.

(½ * 9,11 * 10-31 * (3,0 * 106 m/s)2) / 8 - 1,602 * 10 -19 = U

Ifølge TI89 blev resultatet: U = (- 25, 59 / s2) * kg * m2 

Men resultatet skulle gerne ud i volt, så hvordan omskriver man disse enheder dertil?

Håber I vil hjælpe mig!

P.s - Ud over det, ville jeg også spørge om hvilken betegnelse ohm enheden har på TI89?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2009 af mathon

enhedsmæsigt:
E = q·U

U = E/q  med enheden J/C = V

J = kg·m2/s2

.....................

på TI-89

solve(.5*_Me*(3EE6_m/_s)^2=_q*U,U)   ENTER

DISPLAY: viser 25,5853_V = 25,5853 V


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2009 af mathon

ohmenheden = _Ω


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2009 af JKaram (Slettet)

Yes. Det er nemlig rigtigt. Men du kan også lave et lille bitte trick.
Du kan hvis du kun bruger SI-enheder, argumentere udfra at du altid vil få størrelsen ud i dens SI-enhed.
Karam


Svar #4
20. september 2009 af marieliv (Slettet)

Tak for jeres gode hjælp! Jeg har lavet opgaverne, og er tilfreds med arbejdet :)

Det er virkelig dejligt at kunne få vejledning herinde!


Skriv et svar til: Omregning af volt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.