Matematik

ydelsesformel ?

18. september 2009 af cla333 (Slettet)

Hej :D

jeg vil hører om der er nogle der kan hjælpe mig med disse spørgsmål, omhandlende annuitetsregning.

1.Vis hvordan Aformlen kan omskrives til "ydelsesformlen"? 

2. Forklar hvordan man kan beregne en ukendt parameter i formlen for "nutidsværdien af en annuitet"?

På forhånd tak :D  


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2009 af mathon

Ao = y·[1 - (1+r)-n]/r

y = (Ao·r)/[1 - (1+r)-n]

.....................

Ap = (y/r)·[(1+r)p - (1+r)p-n]                      som er den generelle formel

hvor
p er værdien opgjort lige efter p'te ydelse


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2009 af mathon

hvor
p er værdien opgjort lige efter p'te ydelse    →   p er nummeret på den p'te terminsdag


Skriv et svar til: ydelsesformel ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.