Matematik

andengradspolynomium

19. september 2009 af etplaura (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er gået i stå med denne opgave:

"Bestem forskriften for det andengradspolynomium, der har rødderne 1 og 2, og som i 3 har værdien 4."

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2009 af mathon

f(x) = a(x-1)(x-2)     gennem (3,4)


Svar #2
19. september 2009 af etplaura (Slettet)

Tak for dit svar! :) Så -

f(3) = a(3-1)*(3-2) = 4.

Men hvad er det, jeg skal gøre herfra?

a isoleret får jeg til at give 2... Men hvordan ved jeg, hvad b og c er?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2009 af mathon

nu har du

f(x) = 2(x-1)(x-2)       som du vel kan reducere
til formen

f(x) = ax2 + bx + c
 


Svar #4
19. september 2009 af etplaura (Slettet)

Kan det passe at f(x) = 2x2 - 2x + 4?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2009 af mathon

ikke helt


Svar #6
19. september 2009 af etplaura (Slettet)

hmm, har fundet ud af, at det gerne skulle give f(x) = 2x2 -6x + 4.

Men forstår ikke, hvordan der fås de -6x /:


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2009 af mathon

(x-1)(x-2) = x·x - x·2 - 1·x + 1·2 = x2 - 2x - x + 2  =  x2 - 3x + 2

2(x-1)(x-2) = 2(x2 - 3x + 2) = 2x2 - 6x + 4

.................

måske er en genopfriskning af

(a+b)(c+d) = ac+ad+bc+bd

gavnlig


Svar #8
19. september 2009 af etplaura (Slettet)

Ahhh, selvfølgelig! Okay, nu er jeg helt med. Undskyld besværet og tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.