Fysik

Opdrift

19. september 2009 af Dezkon (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder her med en opgave hvor vi skal regne ud, om en kasse vil komme op eller synke i noget vand. Jeg har fået følgende oplysninger:

Vanddybde (hvor kassens overside befinder sig): 3000m

Det er en kubisk kasse: Hver side er 2m

Rhovand = 1000 kg/m3

g= 9,82

Kassen vejer 8000kg

Jeg kan ikke finde en formel hvori vægten indgår, så jeg er kommet i tvivl om vægten overhovedet skal anvendes i en sådan opgave?

Nogle der kan svarer mig på om den skal dette, i tilfælde af den skal, om i så vil give mig den pågældende formel.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2009 af mathon

tyngdekraften = (8000 kg)·(9,82 m/s2) = 78560 N

opdriften = (2 m)3·(103 kg/m3)·(9,82 m/s2) = 78560 N

da
Fres = (Fop - Ftyngde) + p·A = 0 + Δh·ρ·g·A = (Δb·A)·ρ·g = V·ρ·g = 78560 N opad

kassen vil komme op


Svar #2
19. september 2009 af Dezkon (Slettet)

hmm skal man ikke også have regnet noget af det der trykker ned på kassen med ?
Det der virker ret uoverskueligt lige ved første øjekast, da jeg ikke rigtigt kan finde ud af hvad du mener med det forskellige :/

Ville meget gerne hvis du kunne opskrive formelen som jeg skal bruge, så jeg selv kan prøve mig frem


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2009 af mathon

trykforskelllen mellem kassebund og kassetop

Δh·ρ·g·A = (Δb·A)·ρ·g = V·ρ·g = 78560 N


Skriv et svar til: Opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.