Matematik

sinh

19. september 2009 af qwast (Slettet)

hvad er sin(h) differentieret? kunne der ligeså godt stå sin(x)? for så ved jeg godt at den vil blive til cos(h)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Ja, de hyperbolske funktioner integerer og differentierer som de normale trigonometriske funktioner.

d/dx ( sinh(x)) = cosh(x).


Svar #2
19. september 2009 af qwast (Slettet)

tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2009 af peter lind

#1 Kun næsten (cosh(x))' = sinh(x). Der er en fortegnsforskel i forhold til de almindelige trigonometriske funktion.


Svar #4
19. september 2009 af qwast (Slettet)

nyt spørgsmål.

jeg skal reducere sinh*ln(x). skal jeg anvende formlen (f*g)'(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2009 af peter lind

Du skriver reducere; men taler dernæst om differentiation. Hvis du skal differentiere så er det korrekt at du skal bruge produktreglen.


Svar #6
19. september 2009 af qwast (Slettet)

jeg skal reducere. men jeg ved ikke hvordan jeg kan reducere den. min ide var at differentiere, men det er nok ikke godt kan jeg fornemme.

har du et hint?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2009 af peter lind

Du kan erstatte sinh(x) med definitionen af sinh(x) altså med (ex-e-x)/2, men jeg kan ikke se den bliver mere reduceret af det.


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2009 af kieslich (Slettet)

Der skal sikkert stå sinh(ln(x))   sinh(ln(x))  =  (eln(x) - e-ln(x))/2   = ( x - 1/x ) / 2  


Svar #9
21. september 2009 af qwast (Slettet)

der står sinh ln x. er det så rigtigt det du siger?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. september 2009 af mathon

Ja
vel er det rigtigt


Skriv et svar til: sinh

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.