Matematik

Polynomiers rødder(udviddet)

20. september 2009 af zeppaz (Slettet) - Niveau: B-niveau

  Vi har fået en opgave som lyder:
Find forskriften for et tredjegradspolynomium med rødderne 7, 9 og 13

Vi er kommet i tvivl da en rod jo altid rammer et nulpunkt, og vi ikke for at vide om det er x'ere eller y'ere.

så på lommeregner:

{x,x,x} -> xi

{7,9,13} -> yi

Quadreg xi,yi

Så får vi fejlbeskeden Error: Data type

Hvordan skulle dette løses?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2009 af peter lind

Du skal slet ikke bruge lommeregner. Et tredjegradspolynomium med rødderne r1, r2 og r3 er givet ved p(x) = a(x-r1)(x-r2)(x-r3)


Svar #2
20. september 2009 af zeppaz (Slettet)

Mener du ikke p(x) = a(x+r1)(x+r2)(x+r3) ? 

Ellers definer hvorfor det er minus


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2009 af peter lind

Nej. Det gør jeg ikke. Hvis du sætter x til at være en af rødderne for eks. r1 får du klart 0. a(r1-r1)(r1-... =a*0*(...


Skriv et svar til: Polynomiers rødder(udviddet)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.