Matematik

hvor mange trekanter?

20. september 2009 af Sogand (Slettet)

 jeg har fået en tekst som skal laves til en lining, hvordan gør jeg? 

Lille emma har en kasse med legetøjsklodser i træ.

Den indeholder trekantede klodser, terningsformede klodser og kugleformede klodser. på en skål vægt viser det sig, at to trekantede klodser og en kugle balancerer med en terning og en at en terning og en kugle balancerer med tre trekantede klodser. 

Hvor mange kugleformede klodser er i balance med en trekant? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2009 af NejTilSvampe

 a=trekantet

b=kugle

c=terning.

2a+b=c 

c+b=3a  => c=3a-b

2a+b=3a-b

2b=a


Skriv et svar til: hvor mange trekanter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.