Matematik

HJÆLP!!!

22. september 2009 af Zimone (Slettet)

Hvordan er det nu lige man regner et areal ud på en kvadrat når man kun har diagonalerne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2009 af NejTilSvampe

 du skal nok ud i noget trionometry. Men:

d står for diagonalen. a står for en af siderne.

a^2+a^2 = d^2

2a^2 = d^2

d= √2 * a

a= d / √2

a*a = Arealet.

a^2 = Arealet

(d/√2)^2 = Arealet

d^2 / 2 = Arealet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2009 af mathon

A = ½·d2

.............

specialtilfælde af firkantareal:
A = ½·d1·d2·sin(V)      med d1 = d2 = d og V = 90°

...............

i overensstemmelse med #1 :-)


Skriv et svar til: HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.