Matematik

sandsynlighed.

22. september 2009 af lamafreja (Slettet)

i en pose er der 5 sorte, 9 hvide og 11 røde kugler.

hvad er sandsynligheden for at trække en hvid kugle?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2009 af JKaram (Slettet)

Hvor mange er der ialt?

Karam


Svar #2
22. september 2009 af lamafreja (Slettet)

der er 25 i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

du skal gøre følgende:

5 + 9 + 11 = 25 terninger i alt.

herefter divider 9 med 25 ( 9 : 25 ) og ikke 25 med 9.

9 : 25 = 0,35

100 x 0,35 = 35 % ( 7 tyvendedele )


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. september 2009 af Yow! (Slettet)

find nævneren

5+9+11...... 25

og du får at vide at der er 9 hvide kugler.... dvs. du får en brøk der hedder

9 / 25

hvis vi skal omskrive den til % så ændre vi brøken til "almindelig" tal....dvs. du får 0,36....herefter ganger du 0,36 med 100 % for at få det i %.....det bliver 36 %....

9 / 25   og 36 % er det samme(i det her tilfælde) !

tilsvarende gør du når du skal finde sandsynligheden for sorte og røde kugler....


Skriv et svar til: sandsynlighed.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.