Matematik

vektor

22. september 2009 af linebadine (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har fået oplyst 3 vinkler i en trekant. Der ønskes nu en beregning af punktet på AC kaldet H, hvor højden til B rammer.

Da der er tale om en højde, må de to vektorer DC og DB være ortogonale - altså give nul, da vinklen imellem dem er 90 grader.

(b1-h1,b2-h2) = vektor DB

(c1-h1,c2-h2) = vektor DC

Skalarproduktet mellem de to skal altså give nul.

Hvordan gør jeg det?

Nogen der har et hint?


Svar #1
23. september 2009 af linebadine (Slettet)

 ups, vektor HC og HB ikke D. :/


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2009 af kieslich (Slettet)

Du må have fået oplyst noget andet end tre vinkler. Tre vinkler er ikke nok til at bestemme en afstand.


Svar #3
23. september 2009 af linebadine (Slettet)

 Jeg har ikke andet end de 3 vinkler desværre. - men ud fra disse kan længder mm jo udregnes, så i principper har jeg 3 vinkler og 3 længder.

AC må være normalvektor til HB, d.v.s. HB * AC = 0, men hvordan isolerer jeg H?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2009 af kieslich (Slettet)

nej tre vinkler giver ikke nogen information om størrelserne. Har du vinklerne 90, 45 og 45 kan trekanten være mindre end din lillefinger negl, eller større end mælkevejen. Prøv selv at tegne det.

Men du snakker om vektorer. Har du nogle koordinater til dem??


Svar #5
23. september 2009 af linebadine (Slettet)

 Hov undskyld, med vinkler vente jeg deres placering. Og dermed deres koordinater.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2009 af kieslich (Slettet)

du ved nu HB*AC = 0   HB*AH = 0  og HB*CH = 0  Tegn så ses det let.

Du har altså tre ligninger med to ukendte, det skulle være til at løse.


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.