Matematik

Kontrolér reduceringsstykke

23. september 2009 af ShaneM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Mangler lige et eftertjek på dette reducerstykke, da jeg er i tvivl ang. regnereglen med brøk der ganges ind i parantes:

2/3*(3/10x-4)
kan det passe at resultatet bliver 6/30x-8/3 som kan omskrives til 1/5x-8/3 ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2009 af Basti88 (Slettet)

2/3 * 3/10x = 6/30x = 1/5x

2/3 * 4 = 8/3

1/5x - 8/3

Ja det er korrekt


Svar #2
23. september 2009 af ShaneM (Slettet)

Forresten, kunne jeg også få kontroleret dette udtryk?

6a^4*b-18a^3*b^4+3a^5*b^2 / 3a^2*b

Der får jeg resultatet: 2a^2-6a* b^3+b

Mener bare at man skal trække alle potenserne fra og dividere tallet.

God aften! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2009 af kieslich (Slettet)

rigtigt til den første,   den anden giver 2aa - 6ab3 + a3 b


Svar #4
23. september 2009 af ShaneM (Slettet)

hvordan kan den give 2a^a ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2009 af MN-P (Slettet)

Det må være en skrivefejl der skal stå

2a2-6ab3+a3b

Godt set


Skriv et svar til: Kontrolér reduceringsstykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.