Matematik

Hjælp til sunus/cosinus relation i svær opgave

23. september 2009 af christian0710 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er gået lidt i sort efter at have kigget på denne opgave og ville sætte pris på lidt hjælp.

Opgaven

En mark har form som en (skæv) firkant ABCD,

hvor /AB/ = 140m

/AC/ = 150m

/BC/= 140m

/AD/ =100m

Vinkel A i trekant DAC =70o

Bestem markens areal i m2

Skal man så bruge formlen T= 1/2*b *c*sinA  eller hvordan er det lige man gør??

Mvh

Christian


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2009 af mathon

arealet af trekant ABC, T1:

2s = (140+140+150)

T1 = √(s·(s-140)2·(s-150))

arealet af trekant ACD, T2:
som du er inde på

T2 = ½·100·150·sin(70°)
 


Svar #2
23. september 2009 af christian0710 (Slettet)

jeg forstår ikke lige det første du gør ved ABC: T1 = √(s·(s-140)2·(s-150)) hvad er det for en formel? skal man ikke først finde vinkel A i  ABC så man kan indsætte det i formlen T1 = 1/2 * 150*140*sin A

Det skal lige siges at jeg har antaget at /AC/ er diagonalen fra A til C. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2009 af mathon

Herons formel:

2s = (a+b+c)

T = √(s·(s-a)·(s-b)·(s-c))

.............

kender du den ikke,
må du først beregne en vinkel
ved brug af cos-relationen


Svar #4
23. september 2009 af christian0710 (Slettet)

Endnu en ny formel! Det vrimler jo med smarte formler, men holder mig lige til det vi er ved at lære i vores klasse  :)

Tak for hjælpen mester :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2009 af mathon

som fx.
er

B = cos-1[(1402+1402-1502)/(2·140·140)]


Skriv et svar til: Hjælp til sunus/cosinus relation i svær opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.