Matematik

Gennemsnitshastighed

23. september 2009 af Katos Caglar (Slettet)

Hej, ville lige spørge om hjælp til en opg:

H.v kørte en tur på 245km i bil og har har 3,5 timer til det. De første to timer kører han med en gennemsnitshastighed på 77,81km/t

- opstil en ligning og løs den for at finde ud af med hvilken genn. snitshastighed H.v skal køre i det resterende tidsrum.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2009 af AmalieLarsson (Slettet)

Altså du kan løse opgaven på følgende måde:
 

- Hvis han de 2 første timer kører med gen.hast. på 77,81 km/t har han tilbagelagt ; 2*77,81 = 155,62 km

- Nu skal vi altså finde ud af hvor hurtigt han skal kører for at nå at kører de resterende kilometer inden for tidsrummet. 245 km - 155,62 km = 89,38 km .

- Vi har kun 1,5 time at tilbagelægge de 89,38 km på så derfor dividerer du med 1,5 for at får det i km/t . Så 89,38/1,5 = 59,59 km/t .

Håber du forstår det :)
 


Svar #2
30. september 2009 af Katos Caglar (Slettet)

Jo tusinde tak:)


Skriv et svar til: Gennemsnitshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.