Fysik

gitterformnel: bølgelængde

24. september 2009 af atm-girl (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej:)

jeg skal til at beregne bølgelængden

formlen  til at beregne er: n * λ = Sin(θn)

når jeg isolere λ får jeg dette: Sin(θn)/n*d = λ

og når jeg indsætter tallene får jeg dette: (Sin(½*(204,0-197,2))/1)*(1mm/100) =

V1 = 197,2

U1 = 204,0

linsestyrken er: +100

nu er spørgsmålet om jeg ska gange (1mm/100) til sidst, eller ska jeg bare gange 100

hilsen

ATM


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2009 af JKaram (Slettet)

Forstår ikke helt. Hvad er du i tvivl om? Du udregner den jo bare.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2009 af mathon

hvad er
V1 og U1

er strålegangen observeret gennem en samlelinse?


Svar #3
24. september 2009 af atm-girl (Slettet)

altså min opgave lyder på at beregne bølgelængden af natrium

da jeg lavede mit forsøg skulle jeg noter kikerpositionerne, når jeg kunne se et lys

v er den ene side af positioner, og u er den anden side


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2009 af mathon

hvad er afstanden mellem gitter og kikkert?


Svar #5
24. september 2009 af atm-girl (Slettet)

det ved jeg virkelige ik...jeg er virkelig lost i det her...

det eneste vi fik at vide er at gitter er med 100 streger pr. mm, så vi har ik noteret ned.. men det står der heller ik v ska på papirne..???


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2009 af mathon

men vi skal bruge vinkel θ1

ved du hvordan den er relateret til de opgivne yderpositioner?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2009 af kieslich (Slettet)

Sådan: (Sin(½*(204,0-197,2))/1)*(1mm/100) =593 nm  gult lys



 


Skriv et svar til: gitterformnel: bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.