Matematik

Cylinder opg.

24. september 2009 af JohnJoh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder og er gået lidt i stå med en mat opg.

Jeg har set at der er faktisk er flere svar på denne opg, men synes ikke de er særligt fyldestgørende.

Jeg er med så langt; rumfanget af en kegle: V= 1/3*pi*h*r^2

og så skal vi isolere H, hvis vi vil bestemme h som funktion af r.

h(r) = 3/pi*r^2

Men men men, hvordan er i kommet frem til at funktionen ser sådan ud. Skridt for skridt, ellers giver det ikk rigtigt mening for mig

En bestemt type glas har udvendig form som en cylinder med højden h og grundfladeradius r.
Det indre af glasset har form som en kegle med højde h og grundfladeradius r.
Glasset skal kunne rumme 1 dm3. (se ill. bilag 1)

a) Bestem h som funktion af r.


Glassets udvendige overflade O består af cylinderens krumme overflade og bund.

b) Bestem en forskrift for O som funktion af r.

Mange tak!


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2009 af peter lind

Dit resultat er også forkert. Gang først ligningen med 3 det giver

3V = π*h*r2    <->  deler med π

3V/π = h*r2  <->  deler med r2

3V/(π*r2) = h 


Svar #2
24. september 2009 af JohnJoh (Slettet)

Ja, det giver jo god mening, men hvorfor lige gange med 3, når nu rumfanget er på 1 dm^3


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2009 af peter lind

Jeg ganger med 3 for at få isoleret h. Jeg kan jo ikke have divisionen med 3 blive stående på højre side.


Svar #4
24. september 2009 af JohnJoh (Slettet)

Men hvorfor lige 3, og ikke 7? Det må der være en speciel grund til jo. h(r) = 3/pi*r^2

Hvorfor er det lige 3 over pi*r^2 me, og ikke et andet vilkårligt tal..

Mange tak for hjælpen! Jeg forstår det meget bedre nu!


Svar #5
24. september 2009 af JohnJoh (Slettet)

Jeg har fået fat i det nu, du skal have mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Cylinder opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.