Matematik

Polynomiers division

24. september 2009 af Daniel88 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har funktionen: √(3)/12)*x  /  (x+ (√(3*x^2+3/4)/2)+√(3)/4)

Ved der er vandret asymptote, så grad(T)=grad(N) og jeg burde så bare kunne finde asymptoten ved y=a/b, hvor a og b er koefficienterne til højestegradsleddet i henholdsvis tæller og nævner, men synes alligevel den er lidt tricky, ved at asymptoten bliver √(3)/(12+6*√(3)), men kan sgu ikke lige forstå hvordan.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2009 af kieslich (Slettet)

√(3*x2 +3/4)/2  -->  √(3)*x/2    for x ->∞

x + √(3*x2 +3/4)/2 + √(3)/4  -> x + √(3)*x/2 = x(1 + √(3)/2)    for x -> ∞

√(3)/12)*x / (x+ (√(3*x^2+3/4)/2)+√(3)/4)   ->   √(3)*x /(12*x(1 + √(3)/2)) = √(3)/(12 + 6√(3)     for x->∞


Svar #2
25. september 2009 af Daniel88 (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: Polynomiers division

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.