Matematik

Trekantsberegning?

25. september 2009 af KENSHU (Slettet)

Hej,

Sidder lige med en opgave som jeg ikke kan lave færdig, er lidt lost!

Kan du hjælpe?

Opgaven lyder: I trekant ABC er c ret, a= 10 og b=12

Bestem trekantens areal,  c samt højden på c

Anyone?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2009 af NejTilSvampe

 pythagoras sætning gælder for retvinklede trekanter. a^2+b^2 = c^2

have fun.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2009 af mathon

T = ½·a·b

c = √(a2+b2)

T = ½·h·c hvoraf

h = (2T)/c


Svar #3
25. september 2009 af KENSHU (Slettet)

Hvad står T c T h for? :S


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2009 af mathon

Opgaven lyder: I trekant ABC er C ret, a = 10 og b =12

T: trekantsareal
c: siden over for Vinkel C, som du fejlagtigt har betegnet lille c.
h: hc = højden på siden c


Skriv et svar til: Trekantsberegning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.