Matematik

matematik opgave...

25. september 2009 af Amandapa (Slettet) - Niveau: C-niveau

hey... jeg har lidt problemer med alle dem her.. Please help me. ^^ 

Opgave 1

Løs ligningen:


a. 2x-7 / 4 = 3-x / 4

b. 2 / 2x+1 = 5 / x-1 (den har jeg løst lidt af...)

Opgave 2
I en babylonsk tekst findes følgende opgave (her med anførte hjælpebemærkninger og figur):

DER VAR ET BILLIDE HER... FØLG LINK: http://www.matema10k.dk/uploads/RTEmagicC_roer_03.jpg.jpg


Et rør af ukendt længde ( ) står op ad en lodret mur. Når den øverste ende sænkes 3, skrider den nederste 9 vinkel ret ud fra muren.

Find rørets længde.

Opgave 3


I den indiske afhandling "Lilawati" fra det 8. århundrede formuleres et sted følgende problem:

"Af en dynge ægte lotusblomster blev en tredjedel, en femtedel og en sjettedel ofret til guderne Siva, Vishnu og Solen; en fjerdedel blev foræret til Bhavani. De sidste seks blomster blev givet til den ærværdige lærer. Sig mig hurtigt, hvor mange blomster der var."

Kald det samlede antal blomster x, opstil en ligning og bestem x.

tak på forhånd..XD 

(p,s jeg har meget svært ved matematik..)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2009 af mathon

husk altid at sætte parentes om flerledede størrelser i tæller og nævner:

a. (2x-7) / 4 = (3-x) / 4                          multiplicer med 4 p begge sider


Svar #2
25. september 2009 af Amandapa (Slettet)

 hmm de står rigtig på en streg.. XD men det kan jeg ikk skrive her..


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. september 2009 af kieslich (Slettet)

2. længde af rør kaldes L   Af figuren ses at L2 = (L-3)2 +92    højden i trekanten er L-3.


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. september 2009 af kieslich (Slettet)

3. 1/3*x + 1/5*x + 1/6*x + 1/4*x + 6 = x


Svar #5
25. september 2009 af Amandapa (Slettet)

det er det jeg har lavet af opg. b

2/(2x+1)=5/(x-1)
2x+1 2/((2x+1))=(2x+1)5/(x-1)
2=(2x+1) 5/((x-1))
2(x-1)=(2x+1) 5/((x-1) ) (x-1)
2(x-1) = 5(2x+1)
 

Og så forstår jeg ikke at gange over kors. Er det ikke det man skal nu?

 


Svar #6
25. september 2009 af Amandapa (Slettet)

til mathon: var det det du mente med at sætte parentes? XD


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2009 af kieslich (Slettet)

#5

det er det jeg har lavet af opg. b

2/(2x+1)=5/(x-1)
(2x+1) 2/((2x+1))=(2x+1)5/(x-1)
2=(2x+1) 5/((x-1))
2(x-1)=(2x+1) 5/((x-1) ) (x-1)
2(x-1) = 5(2x+1)
 

Og så forstår jeg ikke at gange over kors. Er det ikke det man skal nu?

  du har lige ganget over kors, dvs sluppet af med nævnerne. nu skal du bare gange ind i parenteserne


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2009 af mathon

#6

Ja

..........

b)
se

Vedhæftet fil:ligningsløsning_10.doc

Skriv et svar til: matematik opgave...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.