Matematik

mat..

25. september 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

Der står "undersøg om 1/2 er løsning til ligningen 8x^3 + 2x^2 + x - 3/2 = 0"

Hvordan gør jeg det?

altså hvor skal jeg sætte denne halve = 1/2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2009 af peter lind

Du skal indsætte ½ på x plads og se om resultatet bliver 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2009 af ibibib (Slettet)

Indsæt ½ i stedet for x.


Svar #3
25. september 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

Hvorfor skriver de ikke bare at man skal sætte det i x's plads!?


Svar #4
25. september 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

skal potenserne også halveres?

forstår ikk helt.


Brugbart svar (2)

Svar #5
25. september 2009 af Einsteinette (Slettet)

Du skal på bytte x ud med 1/2

Dvs. 8*(1/2)^3 + 2*(1/2)^2 + (1/2) - 3/2 = 0

Til dit spørgsmål om, hvorfor de ikke skriver, at man skal indsætte det på x's plads og finde ud af, om det giver nul, så er det ikke tilfældet fordi, det indgår ikke i "det matematiske sprog" (irriterer mig, jeg ikke kan finde ordet, som beskriver forskellen på sprog inden for forskellige fakulteter osv.!)

De kunne også have stillet spørgsmålet således:
Er (1/2) rod til denne ligning?


Svar #6
28. september 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

men hvad så med det du har skrevet

skal jeg regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2009 af Einsteinette (Slettet)

Ja, du skal :).


Skriv et svar til: mat..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.