Matematik

Relationer

26. september 2009 af Krakatau7 (Slettet)

Nogen af Jer der har styr på relationer?

Begreber som refleksiv, symmetrisk og transitiv.

Har 3 udtryk som jeg skal bruge disse begreber på.

Refleksiv er hvis aRa  så betyder det at (a,a) ∈ R og betyder at a=a ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2009 af peter lind

Refleksiv betyder at hvis aRb så gælde bRa


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2009 af MatLars (Slettet)

Ja, og for at en relation er en ækvivalensrelation (altså aRa <=> a=a) skal R være både refleksiv, symmetrisk og transitiv.


Svar #3
26. september 2009 af Krakatau7 (Slettet)

har denne relation: xRy <=> x-y, ∈Q  givet på de relle tal.

hvis jeg skal vurdere om relationen er refleksiv, er det så tilstrækkeligt formuleret at skrive:

xRx <=> x-x, ∈Q

give et eksempel med x= 2:

2-2 = 0 , ∈ Q

evt komme met et eksempel for y også.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2009 af MatLars (Slettet)

R er refleksiv hvis

(xRy <=> x-y, ∈Q) <=> (yRx <=>y-x, ∈Q)  (her er svar #1 anvendt på R's definition).

Det er indlysende at R er refleksiv, men du må hellere formulere det grundigere ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2009 af LittleTooMuch (Slettet)

aRb => bRa, er da når den er symmetrisk..


Skriv et svar til: Relationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.