Matematik

nulreglen

27. september 2009 af nicolaiilskov (Slettet)

 hej venner

jeg har brug for hjælp til denne opgave... så håber i vil hjælpe mig! 

opgaven lyder: 

løs ligningen: 2X^2 + X - 3 = 0

på forhånd tak!!! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af memorize (Slettet)

Hvis en række faktorers produkt er nul, er en af faktorerne nul. Det er hvad nul reglen siger, men i dette tilfælde, kan du også bruge diskriminantmetoden.



Svar #2
27. september 2009 af nicolaiilskov (Slettet)

arhh, det ved jeg jo godt....... jeg sidder fast efter det.. nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2009 af mathon

2x2 + 1x + (-3) = 0

d = 12 - 4·2·(-3) = 1 + 24 = 25 = 52

√(d) = 5


Svar #4
27. september 2009 af nicolaiilskov (Slettet)

 jeg skal bruge nulreglen.. at finde diskriminanten fører ingen steder hen..

Det er meningen at jeg skal finde a og b i ligningen, der ganget med hinanden giver 0. dvs. at en af dem skal være 0..

a*b = 0

men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre,( fx stille x uden for en parentes?),  for at komme videre...?

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2009 af memorize (Slettet)

Du er nødt til at formulere dig mere præcist, ellers er jeg ikke med på, hvad du skal...


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2009 af mathon

2x2 + 1x + (-3) = 0

a = 2
b = 1
c = -3


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2009 af mathon

2x2 + 1x + (-3) = 2(x-1)(x+(3/2))      kan du ende op med
                                                         men kun ved brug af diskriminantmetoden
                                                         hvorfor du ikke kan bruge nulreglen indledningsvis


Svar #8
27. september 2009 af nicolaiilskov (Slettet)

 jeg har til opgave at bruge nulreglen i ligningen:

0 = 2X^2+X-3

OG DERMED IKKE AT FINDE NOGEN DISKRIMINANT, men at finde a og b i ligningen ( a*b = 0 , iflg. nulreglen.) 

mit problem er så at finde a og b

og nej jeg skal ikke finde a,b,c og dermed diskriminanten....

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. september 2009 af Danielras (Slettet)

Kunne du overveje at slappe lidt af og læse hvad folk skriver?

Du er nødt til at finde nulpunkterne før du kan få udtrykket på en form hvor det giver mening at bruge nulreglen. Disse nulpunkter er du nødt til at finde ved brug af diskriminantmetoden.


Skriv et svar til: nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.