Kemi

Kemi A Termodynamik Carbamid Maj 2003

27. september 2009 af Gageget (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp med at regne noget ud og spørgsmålet er

Beregn det volume CO2(g) ( 1 bar og 25 C), der skal bruges til 1,00 kg carbamid


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af mathon


NH2
 |
C=O    med molmassen 60,06 g/mol
 |
NH2

men hvilken/hvilke fremstillingsprocesser skal du benytte?


Svar #2
27. september 2009 af Gageget (Slettet)

Reaktionen går sådan her:

CO2(g) + 2NH3(g) --> CO(NH2)2(s) + H2O(l) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2009 af kieslich (Slettet)

enzymet urease er katalysator for processen: H2O + (NH2)2CO  .->  2NH3 + CO2         Er det den anden vej??

Hvilket det åbenbart er :)


Svar #4
27. september 2009 af Gageget (Slettet)

Det eneste jeg skal gøre er beregne volumen af CO2 (g) i 1,00 kg carbamid i standard tilstand


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2009 af kieslich (Slettet)

find stofmængden af carbamid i 1 kg   n = m/M(carbamid)       M = 60,06 g/mol ifølge mathon

ifølge reaktionen er der samme stofmængde af CO2   Find massen med m = n*M(CO2)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2009 af mathon

n((NH)2CO) = (1000 g)/(60,06 g/mol) = 16,25 mol ækvivalerende 16,65 mol CO2

af idealgasligningen fås:

V = (n·R·T)/p

CO2:
V
= [(16,65 mol)·(0,083145 bar·L/(mol·K))·((273,15+25) K]/(1 bar) ≈ 412,7 L


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2009 af mathon

fejltastning:
16,25 mol ækvivalerende 16,65 mol CO2  →  16,65 mol ækvivalerende 16,65 mol CO2


Skriv et svar til: Kemi A Termodynamik Carbamid Maj 2003

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.