Matematik

HJÆLP til en lille opgave

28. september 2009 af ahmed1111 (Slettet)

HEJ ALLESAMMEN

er der en der kan hjælpe mig med at differentier følgende opgave uden brug af lommeregner

x^(q-1)

tak :=)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2009 af mathon

(xq-1)' = (q-1)·xq-1-1 = (q-1)·xq-2


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2009 af TwoStates (Slettet)

Helt generelt differentierer man jo x^(et eller andet) ved at sige:

d(c*xn)/dx = n*c*xn-1, hvor c er en konstant - i dit tilfælde 1, så egent burde den hedde:

d(xn)/dx = n*xn-1


Så kan du vel selv herfra ? :)


Svar #3
28. september 2009 af ahmed1111 (Slettet)

TUSIND TAK :=)


Skriv et svar til: HJÆLP til en lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.