Matematik

Korrekt?

29. september 2009 af migmigmiggggg (Slettet)

UVENNER MED DENNE OPGAVE!!!!!

Vi skal løse en ligning som handler om vektorer: Ligningen ser således ud:  a * b = 21

vi får at vide:    a=(1 over 2), b=(x over x^2)

Jeg har forsøgt at løse opgaven men jeg mener jeg r stødet fast:

Formlen bruges:: a * b (VEKTORER)=(x1 * x2 + y1*y2)
                                                                   = (1x+2*x2)
                                                                    = 2x^2 + x - 21 = 0

Strakts findes diskriminanten:  d= b^2 - 4 * a* c
                                                         d=1^2 - 4 *2*(-21) = 169

Mit spøgsmål er: Er løsningen på ligningen 169 ? :O


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2009 af Isomorphician

Nej, du skal finde værdierne for x.

At d > 0 viser bare at der er to løsninger.

Du skal indsætte d i:

x = (-b ± √d)/(2a)


Svar #2
29. september 2009 af migmigmiggggg (Slettet)

jeg forsøget. tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2009 af peter lind

Du skriver (1x+2*x2) = 2x^2 + x - 21  Dette er åbentlyst ikke rigtigt.

Nu har jeg ikke hele opgaven; men du skal formodentlig finde de værdier af x som gør ligningen sand, og det er jo ikke det, du giver som facit.


Svar #4
29. september 2009 af migmigmiggggg (Slettet)

hvordan sætter I tallene ind i formlen  (-b ± √d)/(2a)


Skriv et svar til: Korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.