Fysik

bølgelængde benævelse

01. oktober 2009 af decao (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har fået opgivet en bølgelængde som 1200,5 cm-1

Hvordan skal det forståes? Jeg gætter på at det svarer til 1200,5 mm

Iøvrigt er det Amerikanske opgivelser!

Nogen der ved om omskrivningen er korrekt??


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad du har fået opgivet er det såkaldte bølgetal. Det er en notationsmåde, som man især bruger i astronomien, hvor man angiver energier i cm-1 eller i frekvens. Det er derfor ikke nogen bølgelængde, som du har fået opgivet. Der findes en omregningsfaktor fra bølgetal til frekvens, hvorefter du kan regne bølgelængden ud. Jeg vender tilbage, når jeg lige har fundet den i mine noter.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. oktober 2009 af mathon

bølgetal k = (2π)/λ


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. oktober 2009 af mathon

λ = (2π)·k-1 = (2π)·(1200,5 cm-1)-1 = 0,005234 cm = 52,34 µm


Svar #4
02. oktober 2009 af decao (Slettet)

Tak for svarene


Skriv et svar til: bølgelængde benævelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.