Matematik

Rette ligninger

03. oktober 2009 af Manjajensen (Slettet)

Nogle der vil rette mine ligninger?

2(8x+3)-4(2x-3)=9x-(3x+6)

2*8x+2*3-4*2x+4*3=9x-3x-6

16x+6-8x+12=9x-3x-6

16x-8x-9x+3x= -6-12-6

2= -24

x=-24/2

x=-12

Er den rigtig??

3x-5/2=5

3x=2*5+5

3x=15

x=15/3

x=5

Er den rigtig??

2x+4/3=10

2x=3*10-4

2x=26

x=26/2

x=12

Er den rigtig??


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Du gør det det lidt forkert. Når du har denne ligning 3x-5/2=5 ... -5/2, dette er et tal bare skrevet som en brøk, du kan ikke gange med 2 på begge sider og dernæst lægge 5 til på begge sider, det kan du kun gøre hvis der havde været et gangetegn, som fx 3x *-5/2

Nej det du skal gøre er at du lægger -5/2 til på begge sider

3x=5/2+5 -> 3x=5+15/2 ... 5/2 er jo 2.5, og 5 tallet går hen og bliver 10/5, og denne lægges til på begge sider. 3x=15/2 -> x=15/2*1/3 -> x=5/2

2x+4/3=10 -> 2x=10-4/3 -> 2x=30/3-4/3 -> 2x=26/3 -> x=26/3*1/2 -> x=13/3

Den første ligning er rigtig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Jeg sover lidt. Men i det store og hele drejer det sig om at få lavet sine tal til brøker så de kan lægges sammen.

3x=5/2+5 -> 3x=15/2 ... 5/2 er jo 2.5, og 5 tallet går hen og bliver 10/2, så vi får 3x=10/2+5/2 -> 3x=15/2 -> x=15/2*1/3 -> x=5/2


Skriv et svar til: Rette ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.