Fysik

Jeg er LOST i denne fysikopgave (elektricitet)

03. oktober 2009 af Baanqe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til flg. opgave - ville være rart hvis nogle kunne hjælpe mig lidt på vej - eller meget på vej, for jeg har prøvet og prøvet.

Vi ser på en 60 W gløødepære. Pæren er tilsluttet en stikkontant. Spændingsforskellen mellem de to poler er 230 V. Effekten afsat i pæren er 60 W.

c. ca 5% af den afsatte energi bliver til lysenergi. Resten bliver til termisk energi i pæren. Beregn tilvæksten i pærens termiske energi i løbet af 1 h.

d. Hvorfor bliver pæren ikke varmere og varmere, når den er tændt i gennem længere tid?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

c. ΔEtermisk = 0.95 * P * t

d. Hvor tror du varmen forsvinder hen?


Svar #2
03. oktober 2009 af Baanqe (Slettet)

Tak for svaret.

Varmen? Hm, til omgivelserne?


Svar #3
03. oktober 2009 af Baanqe (Slettet)

Og hvad er "P" og "t" i opgave c?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

#2 ja

#3  P = effekten =60W  t = tiden = 1time husk at omregne til sekunder.

Prøv at læse i din bog engang imellem, der står alle betegnelserne.


Svar #5
03. oktober 2009 af Baanqe (Slettet)

Tusinde tak - og jeg følte jeg havde gennemgået hele bogen uden at finde det relevante. :)


Skriv et svar til: Jeg er LOST i denne fysikopgave (elektricitet)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.