Matematik

matematik opgave

03. oktober 2009 af Hejhugo (Slettet) - Niveau: C-niveau

en opgave der lyder:

på posthuset køber jonas lige mange frimærker til 5.50 og 6,50. beløbet bliver 540. hvor mange frimærker køber han?

det var opgaven, kan det passe at man skal plusse 5.5 med 6.5 og derefter dividere 540 med det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2009 af Isomorphician

5,50*x + 6,50*x = 540


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Som #1 skriver, så gør du bare dette:

540 / (5.5 + 6.5) = 45

5.50*x + 6.50*x = 540 -> (5.50+6.50)x = 540 -> 12x = 540 -> x = 540 / 12 -> x = 45


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Altså køber han 90 frimærker


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

 #3

Altså køber han 90 frimærker

Korrekt. Han køber 90 da x er det antal han køber af hvert frimærke som i ligningen opstillet i #1


Skriv et svar til: matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.