Matematik

matematik ligning

04. oktober 2009 af Hejhugo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? Mange tak på forhånd :)

Peter får at vide at en snedig ordning sikrer at han kun kan fylde tanken 87/100 op med benzin. Da han er færdig med at tanke sin scooter får han at vide at han skal betale 136,17 kr. På bonen ser han så at benzinen koster 8,72 kr/ltr. Lynhurtigt regner Peter ud hvor mange liter tanken kan rumme hvis den er helt fuld – hvad får du dette regnestykke til ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2009 af mathon

17,9 L


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2009 af desert_eye (Slettet)

Du kan bare sige: (Nemme måde)

Solve(x*0,87=(136,17/8,72),x)

x=17,95 liter


Svar #3
04. oktober 2009 af Hejhugo (Slettet)

er denne udregning så rigtig: 136,17/8,72= 15,61

15,61 = 87% 15,61/87 = 0,179 1% 100% = 17,9


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2009 af desert_eye (Slettet)

Det er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Starthjælp: 

Regn antallet af liter ud, som han har fyldt på (husk enheder, så kan du også se, om det stemmer overens, sådan her: (136.17 kr.) / (8,72 kr./ltr) = ?


Skriv et svar til: matematik ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.