Fysik

Bølgelængden for svingningerne

04. oktober 2009 af miemelody (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har lavet et forsøg med at fremkalde stående bølger med frekvenserne, f1, f2, f3, osv... på et stykke udspændt fiskeline.

Vi har så målt frekvensen hver gang, vi kunne konstatere en stående bølge på snoren.

Så jeg har en række frekvenser til de tilhørende antal svingningsbuer (op til 5).

Har så fået til opgave at beregne bølgelængden for svingningerne. Men hvordan?? :S

Af oplysninger har jeg som sagt værdierne af f og n. Samt snorens længde og loddets masse...

På forhånd tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad angiver n?


Svar #2
04. oktober 2009 af miemelody (Slettet)

n angiver antal svingningsbuer :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Og kender du snorens længde kan du sagtens beregne bølgelængden ud fra det. Der skal to svingningsbuer til en bølgelængde.


Svar #4
04. oktober 2009 af miemelody (Slettet)

hmm, er stadig ikke helt sikker på, hvordan /:


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Lad os sige, at du har 2 svingningsbuer på en meter snor. Hver bue er en halv bølgelængde. Kan du selv finde bølgelængden da?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2009 af mathon

λg/2 = snorlængden                                (indeks g = grundsvingningen)


Svar #7
04. oktober 2009 af miemelody (Slettet)

#5: Altså så når der er 2 svingningsbuer, er der en bølgelængde?

Altså ved n = 2, er der 1 λ? Og ved n = 1 er der så kun ½λ?

Er det bare hvad der menes med at beregne bølgelængden?


Skriv et svar til: Bølgelængden for svingningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.