Fysik

racerbil og bold

04. oktober 2009 af nunu1989 (Slettet)

hej...

I et givet sving hælder racerbanen 30 grader. hvor raidus er 200 m. bilen har m = 600 kg og gnindingskoeiffient er 0,8...

hvad er den max hastighed man kan køre igennem svinget, uden at udskride?

Kan man bruge:

Fc = Fgnid = m * v2/ r  = m * g * cos(α) * μ

v = √r * g * cos(α) * μ

En bold har en diameter på 20 cm, og m = 400 gram...

Find massen af fortrængte luft og find boldens accleration, når bolden kastes op gennem luften.

er det rigtigt:

m * g = ρluft * Vbold * g

m= 1,2 kg/m3 *(3/4)* π *( 0,10 m)3 = 2,8 g

men hvordan finde man acceleration??


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

m= 1,2 kg/m3 *(3/4)* π *( 0,10 m)3 = 2,8 g

kuglens rumfang er (4/3) π r3


Skriv et svar til: racerbil og bold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.